Oktra was tasked with building a space for the Armstrong Teasdale offices with dynamic do the job zones in London, England.

Armstrong Teasdale imagined a more contemporary business office place with bigger existence within London’s lawful neighborhood and decided to relocate to a heritage building in the lawful hub of Lincoln’s Inn Fields. The not long ago refurbished developing made available the one of a kind chance to design and style a location office with all the amenities essential to get the job done flexibly and bring the regulation firm’s workers alongside one another on just one floor. Armstrong Teasdale’s new office environment is situated together with the atrium and rewards from light, desirable workspace within the semi-general public creating which also residences a library, function spaces and a café.

As a standard regulation firm, Armstrong Teasdale required to protect a cellular structure devoid of compromising on a adaptable operate ecosystem for their workers. The perimeter of the space was preserved for single and double non-public places of work, whereas desks are situated in an open system location around the atrium to maximise normal gentle for staff.

A sequence of assembly spaces and a breakout location extend the sum of workspace obtainable to employees and give increased selection of where by to operate in just the workplace, although secondary spaces this kind of as cellphone booths are positioned absent from the key business in parts with decreased footfall. A coaching room committed to nurturing younger expertise is also situated in the staff spot and is fitted with flexible furnishings to be reconfigured as in good shape for objective.

In order to situation the mobile areas along with other sorts of workspaces, Oktra intended a collection of zones within just the business office to create distinct locations according to their purpose. Due to the fact client privacy is a critical precedence in a authorized workplace, the right of the room grew to become a selected shopper zone separate from staff members doing work parts. The circulation place around the consumer place is termed ‘Main Street’ and options a gallery of electronic legacy art which can be personalised to offer a bespoke client expertise.

Armstrong Teasdale’s brand name identification was pretty distinct from the building’s aesthetic. Oktra designed the room to communicate their manufacturer in a way that felt coherent with their current American workplaces, nevertheless far better suited to the architecture of the constructing, by incorporating a much more tonal, gray colour palette with their pink brand name colour in the furnishings and finishes. This was supplemented with timber vinyl, warm floor finishes and the addition of planting to merge fashionable functions with the much more classic factors of a authorized office, resulting in an personal and refined workspace.

Armstrong Teasdale’s new London workplace room supplies staff members with a far more dynamic and linked perform atmosphere when nevertheless supplying the privacy desired for shoppers. The worker encounter is improved from their earlier office by the improved preference of workspace which permits extra open and collaborative means of doing work. The warm design and style generates a welcoming, modern place of work situated in a attractive period developing that will depart a lasting impact on customers and persuade personnel to work flexibly and effectively.

Design: Oktra
Pictures: Oliver Pohlmann

By AKDSEO